Nieuws

Speciaal afscheid Kees Slingerland

Tijdens de raadsvergadering van dinsdag 30 juni a.s. zal raadslid Kees Slingerland officieel afscheid nemen van de Hardenbergse raad. Na de raadsvergadering is er voor iedere belangstellende de gelegenheid om Kees de hand te drukken. Na ruim vijftien jaar vindt hij het tijd worden om plaats te maken voor een jongere opvolger. Voorafgaand aan de raadsvergadering is er een afscheid met familie, raads- en collegeleden en GroenLinks-ers / -sympathisanten. In de meer dan vijftien jaar dat Kees raadslid was heeft hij vele prettige en / of bijzondere contacten gehad. Vele van de desbetreffende personen zijn uitgenodigd.

Lees verder

GroenLinks wil helderheid over miljoenenclaim NAM bij stop injectie giftig afvalwater

GroenLinks in Provinciale Staten wil helderheid van het provinciebestuur over een mogelijke miljoenenclaim door de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM). Het provinciebestuur meldde vorige week dat zij een claim vreest wanneer zij het Kabinet verzoekt tot intrekking van de vergunning van de injectie van het giftige afvalwater. De NAM is onduidelijk over een mogelijke claim. GroenLinks Provinciaal Statenlid Robert Jansen: 'Duidelijkheid is gewenst over de door het provinciebestuur gevreesde miljoenenclaim door de NAM.’

Lees verder

Bijzondere verkiezingsavond

Op vrijdag 13 maart zal er een andere verkiezingsavond worden gehouden dan gebruikelijk. Door een brede samenwerking van de politieke partijen CDA, CU, D’66, GroenLinks en PvdA met ProDemos. Onder de titel Pro-Overijssel wordt deze avond in Grand café den Herdenbergher van 20.00 tot 22.00 uur gehouden.

Lees verder

GroenLinks wil meer en duurzaam werk!

De campagne voor de Statenverkiezingen van 18 maart aanstaande is ook voor GroenLinks begonnen. De aftrap vond op woensdag 18 februari al plaats in het Provinciehuis door de start van de Stemwijzer. Daar was een goede vertegenwoordiging van GroenLinks aanwezig om lijsttrekker Janet Duursma te ondersteunen. Donderdag 26 februari was zij in Dedemsvaart vanwege opnames voor RTV-Oost die plaatsvonden in de Kalkovens. De uitzendingen vinden ’s avonds in de week van negen tot en met dertien maart om kwart voor elk uur plaats. Na de opnames was er nog net gelegenheid voor een foto-moment met de Hardenbergse kandidaat. Op de Overijsselse lijst van GroenLinks staat op nummer zes immers Kees Slingerland. 

Lees verder