Hardenbergse kandidaten op verkiezingsavond

Op de verkiezingsbijeenkomst van vrijdag 13 maart aanstaande zullen de meeste Hardenbergse kandidaten aanwezig zijn. Door een brede samenwerking van de politieke partijen GroenLinks. CDA, CU, D’66 en PvdA met ProDemos is deze avond mogelijk. Onder de titel Pro-Overijssel wordt deze avond in Grand café den Herdenbergher van 20.00 tot 22.00 uur gehouden.

Hardenbergers

Van het CDA, de CU, D’66 en GroenLinks zullen de Hardenbergse kandidaten aanwezig zijn. Van het CDA is dat Henk Meulink, voormalig raadslid en fractievoorzitter van de Hardenbergse raadsfractie. Henk staat als nummer 11 op de CDA-kandidatenlijst. De ChristenUnie heeft twee Hardenbergers in de top-10 van hun kandidatenlijst staan. Beiden, Alwin te Rietstap uit Bergentheim en Sybren Stelpstra uit Brucht, zullen aanwezig zijn. Van D’66 staat er één Hardenbergse op de kandidatenlijst en zij zal ook aanwezig zijn. Dit betreft Mirjam Dijsselhof uit Balkbrug en haar naam prijkt op de achtste plaats van de D’66-lijst. Kees Slingerland van GroenLinks uit Baalder (Hardenberg) staat op de zesde plaats van de Groenlinks-kandidatenlijst.

Regionale kandidaten

Op dit moment wordt er door verschillende partijen nog gezocht naar een aanvullende vertegenwoordiging. Van de Partij van de Arbeid is wel duidelijk dat Anneke Beukers uit Westerhaar-Vriezenveensewijk zal deelnemen. Uit de gemeente Hardenberg staat er op de kandidatenlijst van de PvdA geen Hardenberger, dus daarom komt Anneke die als tweede op de lijst staat. Ook zullen verschillende vertegenwoordigers van de lokale politieke afdelingen aanwezig zijn.

Programma

Inmiddels is het definitieve programma van deze gevarieerde en educatieve avond bekend. Na de opening door Kees Slingerland neemt de ProDemos-moderator Daphne Paris het stokje over en volgt er een informatief deel wat wordt afgesloten met een quiz. Na de pauze worden er groepjes gevormden komen er voor Hardenberg interessante Overijsselse stellingen aan de orde. Deze worden allereerst met het publiek besproken en pas daarna komen de ploitici aan het woord. Na de afsluiting kan er in den Herdenbergher uiteraard nog worden nagepraat.